Articole

      Petrecerile aferente evenimentelor importante din viață se transformă în amintiri dragi , iar liantul peste ani între ceea ce am trăit și ce păstram, cu drag, în suflet și minte sunt fotografiile. Momentele suprinse la eveniment , devin oglinda a tot ce s-a intamplat în ziua cea mare sau taina botezului. În agitația creată în desfășurarea evenimentului, în amalgamul de emoții și înșiruirea poate prea rapidă a momentelor din zi, cu siguranță nu reușești să cuprinzi situații amuzante, chipuri dragi, expresii pline de emoție care spun mai mult decat orice cuvânt. Și lista elementelor acestea simple ,dar pline de încărcătură sentimentală poate continua. Și da, în aceste de zile avem voie să fim sentimentali, să dam frâu liber emoțiilor și să ne bucuram de ele sincer și nejustificat. Ei bine , acesta este rolul fotografului: să surprinda , să culeagă amintiri, acele lucruri pe care v-ar plăcea să le cuprideți și nu reușiți, dar nu pentru că nu vreți, ci pentru ca fizic nu se poate.

    De cele mai multe ori , în organizarea unui eveniment important de familie, problema bugetului se pune de fiecare dată: ”să nu depășim..” , „să mai tăiem de la ...ca nu e nevoie’’ , ’’ să ne concentrăm doar pe...”, „nu acolo ,că e prea scump...”

      Da, perfect de înțeles, însă organizați-vă în așa fel încât să nu aveți niciun regret ! Alegeți cu toată convingerea tot ce ține de eveniment, de la rochia de mireasa sau verighete, până la flori sau decorațiuni, de la locație la muzica, de la invitații până la meniu. În toate trebuie să se regăsească o bucațică din voi și felul vostru de a fi, pentru ca așa vă prezintați în fața celorlalți. E evenimentul vostru și vă aratați lumii în cea mai frumoasă zi a voastra, așa cum sunteți: fericiți ca v-ați găsit (nunta) sau fericiți că familia s-a mărit (botez). Toata explozia asta de emoție este trăită în această zi specială, dar imortalizată prin obiectivul foto. Aici, în funcție de priceperea și dăruirea fotografului, toate emoțiile, situațiile , expresiile, decorurile, instantaneele, culorile, îmbrăcămitea, detaliile, aproape totul prinde contur și se transformă în amintire prin munca celui din spatele camerei foto.

 

 

Cum alegem fotograful pentru eveniment?

1. De cele mai multe ori , recomandarile sunt cea mai bună carte de vizita pentru un fotograf, deși această practică e folosita în oricare alt domeniu, nu foar în fotografia de eveniment. Tocmai de aceea trecem la pasul următor.

2. Trebuie să vedeți un portofoliu, să știți cum lucrează fotograful recomandat, pentru că în functie de creativitate, organizarea și calitatea pozelor, vă puteți poti da seama dacă sunteți pe aceeași lungime de undă. Gusturile nu corespund întotdeauna.

3. La fotogarfie nu se face probă, ca la coafor, dar o discuție cu cel care urmeaza să îți facă albumul de nunta este cea mai simplă modalitate să vedeți dacă rezonați. De cele mai multe ori , oamenii se mulțumesc să știe că plătesc și vor cele mai frumoase fotografii. Dar ,supriza, viziunea fotografului de a aborda lucrurile poate nu-i pe placul vostru. Să vă dau doar un exemplu de desincronizare: din dorința de a avea un cadru bun sau mai multe instantanee din care să aleagă, fotograful devine un organizator ușor agasant pentru miri poate prea emotionați, prea puțin răbdători sau deloc prietenoși cu aparatul de fotografiat .

 

Ei bine, situații de neconcordanță de gusturi, așteptări și pretenții apar frecvent , de aceea e bine să existe o discuție în prealabil, iar aceasta să nu vizeze strict partea financiară, pentru că amintirile nu pot fi contabilizate, iar valoarea lor devine neprețuită peste ani.

Mai departe
  • 08/04/2019
  • 0

Urmăreste-ne pe social media: